Menu

Corona in uw bedrijf

Terug naar het overzicht

Is een van uw medewerkers ziek, door vastgesteld Corona, dan is uw medewerker verzekerd op uw ziekteverzuimpolis. Ziek is ziek, ongeacht de oorzaak. Maar verplicht in quarantaine moeten is geen ziekte.

Als familieleden of huisgenoten Corona hebben, en uw medewerker moet verplicht in quarantaine, dan kunt u niets verrekenen met vrije dagen of inhouden op loon. Maar gaat uw medewerker willens en wetens naar een risico gebied, dan kan dat wel. Belangrijk is dat u dat vooraf heeft afgesproken met uw medewerkers.

Door uw medewerker doorbetaald thuis te houden, draagt u bij aan het stoppen van het verspreiden van het virus. Immers, uw medewerker zou zelf ook besmettelijk kunnen zijn. Door te zorgen voor loondoorbetaling voorkomt u dat uw medewerker niet gaat liegen door zich onnodig ziek te melden, of erger, hij komt toch werken- mogelijk besmet- om toch zijn inkomen veilig te stellen. Als hij met een gerust financieel hart thuis kan blijven ( thuis werken? )  is er minder risico op besmetten van collega's of u zelf. 

In deze tweede golf, en met het griepseizoen, en midden in de vakantieperiode ,is het raadzaam hier goede afspraken over te maken met uw personeel.