Menu

Schade op reis

Terug naar het overzicht

We mogen weer! 

We reizen vaak , veel  en verder, en we nemen kleding, foto apparatuur, zonnebrillen en zeker onze telefoon mee.

Helaas kunt u ook op reis te maken krijgen met diefstal, schade of verlies van uw kostbare spullen.

Tip 1: als u wat duurdere aankopen doet, bewaar dan uw aankoopbonnen. Dat kan die mooie trui of fijne jas zijn, maar ook uw camera of zonnebril. Met de originele aankoop bon kan de verzekering makkelijker overgaan tot een beslissing over schade-uitkering.

Tip 2: als u te maken krijgt met diefstal, doe altijd aangifte. Met het aangiftebewijs staat u sterker bij de verzekering en in geval van teruggevonden spullen, kunt u bewijzen dat u de eigenaar bent.

Tip 3: Maak foto’s van echt dure zaken die u meeneemt. Serienummers en merk- en typenamen kunnen helpen bij het bepalen van dag- of nieuwwaarde van uw bezittingen.

Tip 3.1: Is het écht noodzakelijk dat hele duren spullen meegaan op reis en dus extra risico lopen?

Tip 4: Hou bij het reizen, waar dat kan, uw bagage goed in de gaten. We maken helaas te vaak mee dat bijvoorbeeld handbagage trolly’s of rugzakken op de luchthaven worden gestolen als ze naast u staan in een wachtruimte. U wordt afgeleid door één persoon, en een ander gaat er met u spullen vandoor.

Tip 5: Bekijk voordat u op reis gaat, wat uw dekkingen zijn. Vaak is bagage tot een bepaald bedrag verzekerd, hou daar rekening mee met wat u meeneemt of kijk of het bedrag aangepast moet worden. Naar welk land gaat u: heeft u Europa- of Werelddekking?

Tip 6: Gaat u duiken met professionele apparatuur? Of golfen met uw prachtige golfuitrusting? Zorg dan dat u weet of de activiteit die u wilt gaan uitvoeren én de uitrusting die daar bij hoort, gedekt zijn op uw polis.

Tip 7: Geniet van uw vakantie!